Gustav Adolfs-skytte 6 november

skeppet_gustaviiadolf_tillhast.jpg

Oss veterligt höll aldrig krigarkungen Gustav II Adolf (1594-1632) i en långbåge. Men eftersom vi arrangerar nästa bågskytte på Gustav Adolf-dagen 6 november, så får det ändå bli till hans ära.

Skyttet äger rum söndag 6 november kl 13:00 och håller på ett par timmar.

Plats är som vanligt ängen vid den stora parkeringen bakom de stora blå husen vid Stockholms universitet (Frescati). Se karta nedan. Tunnelbanestation är Universitetet. Vi samlas vid parkeringens sydöstra hörn.

slaget-vid-lutzen-gustav-ii-adolfs-dod-1632.jpg
Gustav II Adolf dog i strid vid Lützen den 6 november 1632.

Gustav Adolf är en av mycket få svenska ledare som är kända internationellt. Inom militärhistoria framhålls Julius Caesar, Napoleon och Gustav Adolf som världshistoriens främsta militära nytänkare. Om det är något att skryta om, med tanke på hur många som dog i krigen, får vi diskutera en annan dag.

Skyttet blir kanske det sista utomhus, innan vintern och snön. Vädret är osäkert. Vid naturkatastrofer, ihållande regn och snöstormar eller tyfoner inställs skyttet. Men lite skurar skrämmer oss inte! Hur vi gör om det blir Lützen-dimma återstår att se.

Den här gånger tänker vi oss skytte enbart för dig med egen utrustning (icke-medlemmar betalar 100 kr i skytteavgift). Vi kommer alltså inte att ha låneutrustning eller undervisning tillhanda. Däremot bjuder vi på Gustav Adolfs-bakelse till dig som föranmäler dig via info@longbows.se.

Gustavus Adolphus Magnus hedras med artilleriskytte ”at the marks”. Troligen tar vi även med ett par måltavlor. Välkommen!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s