Bågskytte, krigare och jägare — i vikingarnas värld

on

Onsdag 7 september klockan 16:00 kan du besöka oss på Historiska museet i Stockholm, när vi har uppvisning av bågskytte som det användes militärt under vikingatiden, medeltiden och renässansen. Vi skjuter, visar och berättar på museets gård!

Klockan 18:30 blir det rundvandring i museets nya vikingautställning under rubriken ”Bågskytte, krigare och jägare — i vikingarnas värld”:

Pilbågen var en viktig del av vikingarnas vapenarsenal och gav ofta avgörande fördelar i strid — både till sjöss och på land. Men pilbågar användes till mer än bara krig, de var också livsnödvändiga jaktvapen, inte minst hos den samiska befolkningen. Olika typer av pilbågar användes till olika saker, i krig och fred. Fyndmaterialet bär spår av kontakter både västerut och österut. Västerländska långbågar samsades med österländska ryttarbågar. Själva pilbågen var närmast ett magiskt föremål — i vikingarnas tidsålder. Fil.mag. Henrik Arnstad, kapten i bågskyttesällskapet Sagittarii Holmiae, visar och berättar i utställningen Vikingarnas Värld.

Fri entré! Hjärtligt välkommen!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s