London och Stockholm 17 oktober

Söndag 17 oktober skjuter fänikan ”at the marks” i både London och Stockholm.

London-skyttet arrangeras av vår engelska moderförening The Fraternity of Saint George hos The Honourable Artillery Company (HAC) på det som återstår av Englands långbågesoldaters övningsfält Finsbury Fields:

The Honourable Artillery Company has graciously allowed the Fraternity of Saint George the use of its splendid and historic Artillery Garden for a shoot at the Marks and a Championship Shoot. … The Artillery Garden is the last part of the former Finsbury Fields. No formal shoot to the Marks has been held in the area for some two Centuries: archers of the Fraternity of Saint George are the exception. There is no equivalent archery field in the world that bears comparison to the Artillery Garden. It is hallowed ground for the longbow archer and the opportunity to shoot here is a great honour for us all. The coming shoot has historic significance and will be an occasion of quiet splendour.

I nuläget deltar två skyttar från Sagittarii Holmiae i detta fantastiska evenemang — Henrik Arnstad och Nina Zaregon. Om du är intresserad av att delta kontakta The Fraternity of Saint George. För mer information om London-skyttet 17 oktober läs denna PDF.

Angående Stockholms-skyttet ”at the marks” gäller följande söndag 17 oktober:

  • Samling kl 11:00 vid stora parkeringen, Stockholms universitet, Frescati, bakom de blå universitetshusen. Samlingen sker vid parkeringens sydvästra hörn. Här hittar du vägbeskrivning via Google Maps. Tunnelbanestation är Universitetet.
  • Vi börjar med att lägga banan tillsammans och förbereda utrustningen. När alla förberedelser är klara och eventuellt medhavt fika är färdigkonsumerat startar skyttet.

Behöver du låna utrustning (gratis för medlemmar, 200 kr för icke-medlemmar) kontakta materialansvarige Claes på claes.lillieskold@gmail.com, senast torsdagen innan skyttet. Skyttet är gratis för medlemmar (skytteavgift 100 kr för icke-medlemmar).

Video om Finsbury Fields, The Fraternity of Saint George och The Honourable Artillery Company.
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s