Eleonora-skytte 11 juli

on

Eleonora-dagen söndag 11 juli kl 11:00 samlas Sagittarii Holmiae för skytte ”at the marks”.

Vi börjar med att lägga banan tillsammans samt tar hand om tre gäster som bokat prova-på-bågskytte med oss via tjänsten Happy Day. Möjlighet finns även att fika i gröngräset inför själva skyttet som beräknas starta kl 12:00.

Samling vid stora parkeringen, Stockholms universitet, Frescati, bakom de blå universitetshusen. Samlingen sker vid parkeringens sydvästra hörn. Här hittar du vägbeskrivning via Google Maps. Tunnelbanestation är Universitetet.

Eleonora är ett namn som burits av flera svenska drottningar. Namnet har funnits i svenskan sedan början av 1600-talet, då Gustav II Adolf tog Maria Eleonora av Brandenburg till sin drottning. En kortform som har använts sedan år 1700 är Nora.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s