DN-reportage om ”Saint Erik at the Marks”, här är resultaten!

Dagens Nyheter var på plats när Sagittarii Holmiaes mästerskap ”Saint Erik at the Marks” avgjordes på söndagen. Reportern och fotografen Lars Epstein tog fantastiska bilder, läs hela hans fina reportage ”Pilarna ven över ängarna i Frescati” via denna fb-sida:

Jag såg dem stå på rad på ängen intill de blå universitetshusen i Frescati och lyfta sina stora pilbågar och skjuta i väg sina pilar som ven i luften och i en stor båge landade i gräset hundra meter bort i närheten av en stång med ett märke påDet var medlemmar i föreningen Sagittarii Holmiae (Stockholms bågskyttar) som på söndagen tävlade med sina ”longbows” (stora pilbågar) i något som på ett sätt liknande en golftävling,Det gällde att skjuta pilarna så nära stången med märket som möjligt för att få poäng och sen sin tur avverka ytterliga elva stänger med märken (marks som den engelska termen lyder). Dessa var uppställde i naturen på norra Djurgården på olika avstånd från varandra, mellan åttio och tvåhundraåttio meter.

Resultat från skyttet:

  1. Peter Lindbom, 71 poäng.
  2. Massood Shabani, 67 poäng.
  3. Nina Zaregon, 62 poäng.
  4. Maria Sahlberg, 57.
  5. David Brasgalla, 33.
  6. Martin Svensson, 32.
  7. Henrik Arnstad, 25.
  8. Claes Lilliesköld, 25.
  9. Hanna Rickberg, 24.
  10. Jessica Halsius, 21.

Utom tävlan deltog även Erik Mattsson. Väl mött igen på ”Saint Erik at the Marks” 2021, om inte förr!

Vinnaren Peter Lindbom flankerad av Massood Shabani (silver) och Nina Zaregon (brons).
Glada skyttar i strålande sol.
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s