Vår medlem Nina Zaregon gjorde succé med sin ”bågskyttekaka” på senaste skyttet. På allmän begäran, här är receptet:
Bågskyttekaka till ett helt kompani
Smält 250 g smör. Tillsätt 7 dl havregryn, 4 dl strösocker, 3 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 3 msk sirap och 4 msk grädde.
Fördela smeten jämnt i en långpanna klädd med bakplåtspapper, ca 1 cm tjock.
Grädda i 200 grader ca 15 minuter. Vänta 10 minuter efter att du tagit ut kakan ur ugnen innan du skär den i triangelformade bitar. Låt kakan vara kvar i långpannan tills den svalnat. Under tiden kakan svalnar gör du en chokladsmörkräm på 100 gram smör, 2 dl florsocker, 3 msk kakao, 2 tsk vaniljsocker, 1 msk grädde och 2 msk kallt, starkt kaffe.
Spritsa sedan chokladsmörkrämen på hälften av kakorna och sätt i ihop till dubbla bågskyttekakor.
Keep your arrows straight and may your aim be true!