Ragnar Lodbrok-skytte 1 oktober

Söndag 1 oktober kl 13-16 arrangerar fänikan Ragnar Lodbrok-skytte, eftersom det är Ragnar-dagen. Nationalencyklopedin skriver om Ragnar:

Nuremberg_chronicles_f_135v_2Ragnar Lodbrok (isländska Ragnar Loðbrók), titelperson i Ragnar Lodbroks sagaDet är en fornaldarsaga vars titelperson av olika forskare identifierats med ett flertal hövdingar och kungar ur Danmarks vikingatidshistoria. Sitt tillnamn (”Ludenbyx”) fick han då han vunnit sin första hustrus hand genom att besegra en lindorm, som lindat sig om hennes hus. För att undgå dess etter klädde han sig därvid i en rustning av fårskinn och tjära.

Unknown.jpegMest känd idag är Ragnar Lodbrok emellertid i den amerikanska TV-serien Vikings (där Gustaf Skarsgård är storstjärna, emedan Ragnar Lodbrok spelas av Travis Fimmel).

Nåväl, tillbaka till Ragnar Lodbrok-skyttet 1 oktober!

Plats är fälten vid Stockholms universitet, Frescati (tunnelbanestation Universitetet). Vi samlas som vanligt vid parkeringen bakom de stora blå husen, parkeringens sydvästra hörn. Här hittar du vägbeskrivning via Google Maps. Det blir skytte ”at the marks”. Ta gärna med fika eller picnic!

Nybörjare är välkomna att prova på. Om du inte är medlem i Sagittarii Holmiae tar vi en skytteavgift på 100 kronor. Om du inte har egen utrustning så skicka ett mail till info@longbows.se (senast torsdag 28 september) så tar vi med lånebåge till dig.

Come hell or high water, the Company always shoots!

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s